طرز تهیه سوپ شلغم برای کودک هشت ماه به بالا
این سوپ بسیار خوش طعم و مناسب سرماخوردگی کودکان هست. اگر فرزند شما به دلیل سرماخوردگي كم اشتهاست و غذاي حجم دار را به سختي ميخورد ، ميتوانيد فقط با تركيب آب گوشت، شلغم و گشنيز سوپ رقيقي درست كنيد كه هر سه اين مواد بسیار براي سرماخوردگي مفيد هستند.
مواد لازم (براي ٢ الي ٣ وعده):
- شلغم (يك عدد كوچك)
- رشته فرنگي (٢ ق غذاخوري)
- گوشت بوقلمون يا مرغ (قد يكي دو انگشت)
- سيب زميني كوچك (يك دوم)
- هويج كوچك (يك دوم)
- پيازچه (٣ عدد)
- دال عدس (٢ ق غذاخوري)
- ليموترش (يك دوم)
- گوجه فرنگي كوچك (١ عدد)
- گشنيز
- نمك و زردچوبه (اندكي- در صورت تمايل)
طرز تهيه:
۱- گوشت را همراه دال عدس شسته شده، هويج، سيب زميني ، پيازچه و شلغم خرد شده در قابلمه كوچكي بريزيد و با حدود يك ليوان آب روي شعله ملايم بپزيد . براي جلوگيري از سر رفتن غذا ميتوانيد مقدار كمي روغن اضافه كنيد.
۲- بعد از پخت مواد، رشته فرنگي را اضافه كنيد.هر جاي كار اگر آب غذا براي پخت كافي نبود كمي آب جوشيده اضافه كنيد.
۳- گوجه رنده شده و سپس گشنيز خرد شده را اضافه كنيد.
۴- در آخر ليمو ترش را چكانده و تا رسيدن غذا به غلظت دلخواه صبر كنيد.
نکته:
- مصرف گوجه زير يكسال بستگي به ميزان حساسيت كوچولوها، توصيه پزشك كودك و صلاحديد خودتون داره!!!
ارزش غذایی:
گوشت بوقلمون به عنوان منبعی سرشار از فسفر و پتاسیم ماده غذایی مناسبی برای کودکان محسوب میشود.مصرف گوشت بوقلمون بهویژه در فصل سرما برای کودکان و سالمندان بسیار مناسب است.
گشنیز به دلیل فعالیت آنتی بیوتیکی خود برای رفع مشکلاتي نظير آنفولانزا و التهاب سینه مفید است.سوپ رقیق از آب مرغ و گشنیز تازه و مصرف چند مرتبه در روز در برطرف شدن تب و سرماخوردگی موثر است. .
سیبزمینی به خاطر فیبر و نشاستهاش برای رژیم غذایی کودکان و افزایش مقاومت بدنشان مفید و مؤثر است.
پیازچه عاملی آنتی باکتریال و ضدویروس است که برای مبارزه با آنفلوآنزا، عفونت های ویروسی و درمان سرماخوردگی بسیار عالی است و به طور طبیعی، سیستم تنفسی را وادار می کند تا ترشحات را دفع کند.
دال عدس دارای آهن فراوان است. آهن از کم خونی جلوگيري مي كند. مصرف دال عدس به زنان شیرده توصیه می شود زیرا باعث بالا رفتن حجم شیر آنها می شود.
شلغم یک آنتیبیوتیک طبیعی است و میتواند مقاومت بدن را در برابر بیماریهای ویروسی و عفونی بالا ببرد، میگوید: شلغم ترکیبات میکروبکش و ضدعفونیکننده دارد و سبب التیام علائم زکام و سرماخوردگی میشود و از ابتلای به آن جلوگیری میکند. خلطآور، درمانکننده سرفههای خشک، گلو درد، ملین سینه و التیامدهنده تنگی نفس است و در کل ریهها را پاک و با لینت ملایم رودهها سموم و میکروبها را از بدن خارج میکند.
روشهای زیادی میتوان از شلغم برای التیام علائم سرماخوردگی استفاده کرد. با استفاده از بخور شلغم آبپز یا بخارپز میتوانید به التیام سردرد ناشی از سرماخوردگی کمک و ریهها و مجاری تنفسی را از خلطهای مسدودکننده پاکیزه کنید. به این طریق سینوسها باز و گرفتگی بینی رفع میشود. قرقره آب شلغم پخته هم برای التیام گلودرد موثر است.
همچنین میتوانید شلغم خام یا پخته را رنده یا له کنید و با عسل بخورید. برای رفع سرماخوردگی نوزادان و کودکان میتوانید در شلغم حفرهای ایجاد کنید و در آن مقداری عسل بریزید و روی آن را بپوشانید. پس از مدتی، آب شیرینی از اختلاط عسل و آب شلغم ایجاد میشود که به عنوان یک شربت شیرین و مقوی سیستم ایمنی برای کودکان اثرات درمانی مطلوبی دارد.
یکی از موثرترین فرآوردههای شلغم، سوپ آن است که خاصیت فوقالعادهای برای درمان سرماخوردگی دارد. این سوپ را از ترکیب جو، هویج، شلغم، پیاز و گشنیز تهیه کنید.
اولین نفری باشید که درباره این مطلب نظر میدهید.